Moussa vertelde gisteravond dat we een “fout” begaan hebben: er is namelijk elke vrijdag een soort van dorpsraad die doorgaat op de Koninklijke koer. Tijdens deze vergaderingen wordt er onder de verantwoordelijken van iedere wijk gepraat over het reilen en zeilen in het dorp. We hadden dus eigenlijk vorige week al moeten langs gaan om onze intenties door te geven en hebben dit niet gedaan…
Toon en Dirk geven eerst de nodige instructies voor het plaatsen van de UPN’s en gaan dan samen met Moussa naar de vergadering. Dit is een formaliteit, maar moet gebeuren, en gaat zoals vaak gepaard met het drinken van het lokale bier dolo. We mogen zelfs ook een keertje proeven.

Tegen de tijd dat we terug zijn is het werk al heel goed opgeschoten. Ondanks het gewicht van 80 Kg en meer en de hoogte gaat het werk ook nu weer heel vlot vooruit.

Tegen de avond is 80% klaar en kan het weekend van start gaan. Omar, de “ploegbaas” van de lokale groep komt vragen of ze zaterdag niet mogen doorwerken ! Wij gaan daar natuurlijk mee akkoord !

Het geplande “dineetje” met 6 kippen en 2 bakken frisse !!! drank gaat wel zoals gepland door. Tegen 19:30 komen we aan bij Augustin en iedereen zit al te wachten. Sommige zijn zo goed als onherkenbaar: Proper en met “chique” kleren ! Het gaat er gemoedelijk aan toe en iedereen keert tevreden terug.