Het werk wordt repetitief en gaat vlotter en vlotter vooruit. De stukken worden aangebracht onder leiding van Toon die de juiste nummers aangeeft.
Communicatie blijft soms wel een probleem: de lokale werkkrachten begrijpen niet altijd welke kant van een stuk naar binnen of naar buiten moet, en soms maken ze wel eens een “pirouette” van 180graden terwijl ze een stuk staal van 100Kg dragen !

Jean-Pierre vangt aan met het boren van de bevestigingen in de fundering. De verwachting dat een Hilti erin zou gaan als in boter wordt niet ingelost… Het beton is van zeer degelijke kwaliteit en er zit zoveel betonijzer in dat er niet 1 gat gemaakt kan worden zonder door ijzer te moeten gaan. De batterijen gaan dan ook zeer snel leeg en moeten telkens weer opgeladen worden. Eerst proberen we dit met het zonnepaneel, maar dat lukt niet echt. Gelukkig is er 3A stroom in de maqui van Augustin en is het maar 10 minuten rijden met de fiets.
Er moet nu onderhandeld worden wie de koerier gaat spelen: het opladen duurt namelijk een half uur, en dat is net te weinig om over en weer te rijden. Dus is het beter om het laadproces af te wachten en ondertussen een lekker fris drankje te nuttigen. Iedereen wil wel koerier zijn nu…

Over de middag krijgen we bezoek van de juffen. Ze willen Bruno en JP welkom heten en uitnodigen om eens langs te gaan naar de school. We hebben enkel water en Belgisch bier ter beschikking. 3 maal raden wat ze dronken…