Nu komt het moeilijkste deel van de bouw: het grote dak van de polyvalente ruimte. Dit zit totaal anders in elkaar dan de vorige daken en vraagt dus heel wat meer uitleg om geen fouten te maken. De stukken zijn bovendien heel wat zwaarder en langer.
Tegen alle verwachtingen in gaat ook dit heel vlot, mede dankzij de stelling van JP. Zonder deze zou het onbegonnen werk geweest zijn.

Tegen de avond is ook dit deel voor meer dan de helft gevorderd ! Morgen kunnen we afwerken en de UPN’s beginnen leggen.

Louis is vandaag langs geweest met stalen van de bouwstenen en plafondafwerking. Sinds kort wordt er in Burkina “laterite compacté” ontgonnen in een groeve dicht bij Ouagadougou. Dit is een harde rode steen die met de hand in vorm gekapt wordt en raar maar waar, goedkoper uitkomt dan betonstenen. De laterite moet met namen niet afgewerkt worden met een cementlaag en verf, maar wordt gemetst met een iets dieper liggende voeg.
Architect Sixten wil de muren optrekken tot op een hoogte van 2 meter in deze steen, en daarboven moet dan een open siersteen komen. De meeste van deze stenen houden echter geen stof en water tegen, wat een probleem zou vormen.
Louis komt met een alternatief: de “boite postale” stenen die wel lucht doorlaten, maar stof en regen geen kans geven.