We hebben genoten van een rustig weekendje in Ouagadougou, hoewel de rit er naartoe iets minder rustgevend was voor diegene die naast de chauffeur zat… de auto zwalpte over het wegdek van links naar rechts en scheerde soms rakelings langs tegenliggers !

We zijn nu maandagochtend en gaan onze 11e bouwdag in. Iedereen is weer op post zoals altijd en we gaan de laatste UPN’s vastmaken. Bij sommige scheelt het net iets te veel om de bouten erin te krijgen, en die boren we gemakshalve dan maar een beetje bij. Dat lukt prima, tot wanneer we één van de lokale mensen laten boren… iedereen moet leren, maar om een boor van 12mm te breken moet je toch al redelijk straffe toeren uithalen ! Gelukkig hebben we JP bij ons, die erin slaagt de boor opnieuw te slijpen bij de lokale soudeur. Nooit eerder deed hij dit op een krom draaiende slijpsteen, maar de boor doet het weer.

Een ander team wordt aan het werk gezet om de moeren na te kijken of ze wel allen vast zitten. Er wordt uitgelegd dat ze per 2 moeten werken: Eén draait de moeren aan en de tweede persoon legt er dan een likje verf op zodat het visueel makkelijk is om na te gaan of ze wel allemaal nagekeken werden.
Op zich niet zo moeilijk zou je denken, maar de lokale mensen geven er weer hun eigen “twist” aan en er wordt kris kras door elkaar vast gezet en gemarkeerd… Ingrijpen dus !

De dag is weeral snel voorbij en we kijken uit naar morgen. Tegen dan moet alles klaar zijn.